dimecres, 16 de novembre del 2011

Formar-se, però per què?

Hui en dia quasi totes i tots estem plenament convençuts del gran paper que desenvolupa la formació. És a dir, som conscients de les possibilitats que ens oferix una bona preparació o d’estudis. Volem que els nostres fills estudien i que es preparen bé per a poder fer front als reptes de la vida adulta, pensem que amb una preparació acadèmica i/o professional el seu futur laboral serà més còmode i fins i tot més –per què no?- “més lucratiu”.

Dons bé, mira tu per a on, totes aquestes aspiracions tan dignes, s’han convertit en una autèntica necessitat per a nosaltres que ja som adults. La crisi econòmica que vivim des del 2008 ha trencat alguns paràmetres i es fa més necessari que mai estar ben preparat, formar-se. Com ja sabem, el nombre de persones aturades ha augmentat considerablement, això suposa que a l´hora de buscar treball també augmenta considerablement el nombre de competidors. Amb tot això, es fa imprescindible demostrar que estem preparats per al lloc de treball, que ens hem preocupat d’aprendre una altra ocupació, o bé que hem ampliat els nostres coneixements en el nostre camp.
Açò és, precisament, el que hem fet en el nostre taller d’ocupació. Els nostres alumnes, a banda de seguir el programa de formació i treball en la seua especialitat, han rebut classes de Formació Compensatòria, Formació Complementària i Gestió Empresarial.
El seu interès, el seu esforç i la seua dedicació els ha permès, o bé, obtindre el Graduat en Educació Secundària Obligatòria, o bé, aprovar algunes assignatures i completar posteriorment la resta per tal d’obtenir el Certificat de l’ESO ( 18 alumnes s’han presentat, han obtengut el titol 5 y 13 han aprovat algunes asignatures). A banda, alguns d’ells també s’han presentat a les proves de la Junta Qualificadora (21 alumnes s’han presentat, han aprovat 6 i 9 pendents de saber el resultat) i han millorat el seu nivell de valencià i el seu currículum.
Nosaltres, els seus mestres estem contents, però ells ho estan més per aquestes raons:
-tenen la total satisfacció d’haver aprofitat el temps
-han millorat el seu currículum i s’han obert algunes portes més en la seua vida laboral i
-s’han preocupat per enriquir-se com a persones, per augmentar els seus coneixements i, com m’agrada dir a mi, d’adquirir una cultura general i de ser més crítics,  per a que com a mínim, no ens enganyen.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada